Nikša Bratoš

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Nikša Bratoš, domaći kompozitor zabavne i pop muzike, i jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih aranžera. Autor je velikog broja pjesama grupe "Crvena jabuka" i Borisa Novkovića.

Rođen je 17.8.1959. godine u Travniku, gdje je završio osnovnu, srednju i muzičku školu. U Sarajevu je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu i kratko radio u Energoinvestu, dok se nije potpuno posvetio muzici. Svirao je u sljedećim grupama: Bonton Baja, Valentino i Crvena Jabuka. Od 1989. živi u Zagrebu. Oženjen Sarajkom Sanjom i ima dva sina, Marka i Gorana.


System-users.svg Nedovršeni članak Nikša Bratoš koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.