Razgovor s korisnikom:THWTMJG

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Commons-emblem-notice.svg

THWTMJG, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani. – Srdjan m (razgovor) 12:12, 30 april 2016 (CEST)Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

NBA[uredi izvor]

Svaka čast na doprinosu. Ovo što si jučer uradio odavno je na nekom mom spisku želja (tj. dio je tog spiska), samo što sam razvučen na više strana, pa većina toga čami čekajući. Ipak, skrećem ti pažnju na neke stvari koje su ti promakle kod Piercea: pogledaj ovo (na primjeru se najbrže uči). Pozdrav i nadam se da ćeš nastaviti s kvalitetnim radom (ove greške su manje, ali i dalje su greške, pa sam zato napomenuo). A ja sam tu ako ti šta zapne. -- KWiki (razgovor) 01:46, 1 maj 2016 (CEST)

Dodatne napomene: 1) U ovom šablonu za "cite web" ne treba stavljati tačku iza godine jer je šablon automatski stavlja. 2) Kategoriju "Statistički lideri NBA lige" ugradio sam u istoimeni šablon tako da je više ne treba posebno ubacivati jer se sad automatski ubacuje preko šablona. 3) Trebaš mijenjati ovo "(basketball)" iza imena u "košarkaš" (ako je dotični bio igrač) ili "košarka" (ako nije bio igrač, ali je radom vezan za košarku. I hvala ti još jednom na doprinosu / pomoći. Samo da imaš na umu: sve će ove spiskove trebati redovno ažurirati u budućnosti. ;-) – KWiki (razgovor) 13:53, 1 maj 2016 (CEST)
Potpuno sam zaboravio na ove članke. Hvala na podsjećanju :) --THWTMJG (razgovor) 04:48, 8 juni 2019 (CEST)

Sonicsi[uredi izvor]

Kod nas članak Seattle SuperSonics trenutno preusmjerava na Oklahoma City Thunder, međutim, na EN Wiki o Sonicsima postoji poseban članak (i to sasvim dobar), pa bi ovo naše preusmjerenje (koje sam ja davno u brzini napravio) trebalo pretvoriti u pravi članak. I to sam nekad namjeravao, ali, kao i dosta drugih stvari, nikako da dođe na red, pa, ako ti imaš vremena i volje, možeš li se prihvatiti toga? P. S: Ne zaboravi dodavati one šablone na dnu u članke o košarkašima, naročito {{DEFAULTSORT:Prezime, Ime}}. ;-) I opet kažem: pitaj slobodno ako nešto ne budeš znao. – KWiki (razgovor) 15:08, 2 maj 2016 (CEST)

Nema problema za Sonicse. – THWTMJG (razgovor) 15:29, 2 maj 2016 (CEST)

Buffalo Braves (EN Wiki) – ista stvar kao sa Sonicsima. (Kad mogneš, naravno). – KWiki (razgovor) 20:23, 5 juni 2016 (CEST)

Draftovi[uredi izvor]

Lahko je napraviti šablone za draftove, ali nema smisla praviti one koje nemaš gdje ubaciti. ;-) Jedino ako misliš napisati članak o najmanje jednom košarkašu iz svakog šablona. :) – KWiki (razgovor) 16:02, 24 juni 2016 (CEST)

Tvoja izmjena?[uredi izvor]

Je li ovo tvoja izmjena? [1]? --Munja (razgovor) 08:59, 27 septembar 2018 (CEST)

Da, slučajna greška. – THWTMJG (razgovor) 20:14, 27 septembar 2018 (CEST)

Odbrana Zvornika i Kula Grada[uredi izvor]

Poštovanje korisniče THWTMJG. Pošto već pišete članak Odbrana Zvornika i Kula Grada predlažem Vam da napišete i članke o masakrima u Bijelom Potoku, Snagovu, Crnom Vrhu, te općenito o Zvorničkim masakrima. Srdačan pozdrav. --Golden Bosnian Lily (r) 06:57, 29 septembar 2018 (CEST)

Moja je želja prije svega napisati par članaka o otporu u istočnoj Bosni, mada sam planirao napisati nešto i o zločinima, a neki od ovih navedenih su već odavno na nekom mom spisku želja. Tako da nije problem, čim završim Odbranu Zvornika i Kula Grada bacit ću se na posao :) THWTMJG (razgovor) 15:41, 29 septembar 2018 (CEST)

Svaka čast[uredi izvor]

Pozdrav. Ne mogu a da ne pohvalim tvoju aktivnosti u posljednje vrijeme a pogotovo zato što pišeš o temama koje su za mnoge nepopularne i izbjegavaju ih, da ne kažem neku strožiju kvalifikaciju. Drago mi je da šablon o Armiji RBiH nije zaboravljen a nadam se da će se još korisnika uključiti u predmetnu temu a šablon se može još i proširiti jer lično imam još i ideja i prijedloga. Pošto vidim da imaš literuture a što je još i važnije volje da o tome pišeš možda da članak o 2. korpusu razgranaš sa novim člancima npr. o historiji, organizaciji ili jedinicama korpusa a samo osnovne stvari da se ostave u glavnom članku jer toga ima mnogo a izbjegla bi se situacija da članak postane neki prošireni spisak. Ja sam trenutno u nekim drugim planovima ali bih se pridružio na ovu temu i pisao o: Sili nebeskoj, Prvom ili nekom drugom korpusu. U svakom slučaju, drago mi je da doprinosiš projektu i mnogo dobrih članaka ti želim. --BosnianWikiS (razgovor) 10:59, 19 novembar 2018 (CET)

Pozdrav i tebi. Što se tiče prijedloga o stvaranju novih članaka, želja mi je prvo poboljšati ove članke o jedinicama 2. korpusa i napisati ponešto o 3. korpusu i ratu u srednjoj Bosni, a poslije toga ko zna :) --THWTMJG (razgovor) 20:31, 19 novembar 2018 (CET)
Za Vaš trenutni doprinos dodijelio bih Vam "Zlatni ljiljan"! 👏👏👏 Selam. --Golden Bosnian Lily (r) 19:29, 20 novembar 2018 (CET)
Također pohvaljujem zalaganje i dajem nagradu usmeno. :-) Svaki korisnik s takvim pristupom, koje god teme obrađivao (dok god se drži smjernica Wikipedije, podrazumijeva se), mnogo vrijedi, a na projektima poput ovog (s malim brojem redovno aktivnih korisnika) još je i vredniji. – KWiki (razgovor) 10:13, 22 novembar 2018 (CET)

Sjevernoirski sukob[uredi izvor]

Ciao THWTMJG,
vratih se prije neki dan iz Irske i htjedoh zapoceti clanak o sjevernoirskom sukobu na hr.wiki. Danas vidjeh da si ti napisao clanak o tom sukobu na bs.wiki i da si ulozio dosta truda i vremena. Preuzeo sam clanak na hr.wiki a tebi ovom prigodom zahvaljujem. Pozz--El hombre (razgovor) 13:18, 14 februar 2019 (CET)

Verbalna nagrada[uredi izvor]

Mogu ti samo aplaudirati na trudu u posljednje vrijeme, još od Sjevernoirskog sukoba. Palac gore, kapa dolje! :-) – KWiki (razgovor) 03:46, 10 mart 2019 (CET)

Zahvaljujem :).THWTMJG (razgovor) 00:26, 11 mart 2019 (CET)

Community Insights Survey[uredi izvor]

RMaung (WMF) 16:48, 6 septembar 2019 (CEST)

Pozdrav[uredi izvor]

Nisu sve Dzematlije bili i izbjeglice. --WizardOfOz talk 14:49, 7 septembar 2019 (CEST)

Riječ džematlije upotrijebio sam kada sam pravio ovaj članak, ali očigledno je to u međuvremenu izmijenjeno. Ova zadnja izmjena bila je kako se ne bi u rečenici od 10-tak riječi dva puta spominjala riječ izbjeglice uz riječ izbjegao jer to zvuči dosta repetitivno. Što se Malog Zvornika tiče, neznatan broj Bošnjaka ostao je nakon aprilskih i majskih dešavanja u gradu preko Drine, pa ovdje riječ džematlije može zamijeniti riječ izbjeglice. Pozdrav. – THWTMJG (razgovor) 15:13, 7 septembar 2019 (CEST)
Ne jer su dvije rijeci razlicitog znacenja. U tom kontekstu se moze koristiti samo izbjeglica, jer sve izbjeglice jesu izbjeglice ali ne i nuzno dzematlije. Tim subjektivno ubacujes ljude u jednu grupu kojoj bez dokaza nemoraju pripadati. --WizardOfOz talk 15:33, 7 septembar 2019 (CEST)

Zlatni ljiljani[uredi izvor]

Trebalo bi ići "Spisak dobitnika Zlatnog ljiljana (grad)", pa kad ti ne bude problem, možeš preimenovati članke i popraviti linkove u navkutiji. – KWiki (razgovor) 17:09, 15 septembar 2019 (CEST)