Razlika između izmjena na stranici "BHT 1"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Uklonjeno 16 bajtova ,  prije 5 godina
m
"Video", "audio" i "radio" kao dio složenica pišu se spojeno.
m ("Video", "audio" i "radio" kao dio složenica pišu se spojeno.)
 
Logo Javnog radiotelevizijskog servisa BiH – PBSBiH po prvi put se pojavio tokom direktnog prenosa [[XXVII olimpijske igre - Sydney 2000. |Ljetnih olimpijskih igara u Sydney-u]].
Uz donacije u opremi [[Ured visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu|OHR-a i Europske komisije u BiH]], osigurana je emisiona mreža za uspostavu televizije na nivou države [[BiH|Bosne i Hercegovine]]. U noći između 11. i 12. augusta 2004. godine, realizovano je razdvajanje emisionih mreža PBSBiH (Radio-televizije BiH), RTVFBiH (Radiotelevizije FBiH) i RTRS (Radiotelevizije RS). Od 12. augusta 2004. godine, BHTV 1 na vlastitoj frekvenciji emituje probni test signal kombiniran sas audio podlogomaudiopodlogom - program [[BH Radio 1]] i tehničkim podacima o frekvencijama za prijem novog kanala.
 
===BHRT (BHT 1)===
[[Datoteka:BHT.jpg|lijevo|150p]]
13. augusta [[2004]]. godine iz studija u Sarajevu, počinje cjelodnevno emitiranje programa BHT 1 (PBSBiH mijenja naziv u Bosanskohercegovačka radiotelevizija - BHRT). Tačno u 18:00h, emitovan je Otvoreni program povodom [[XXVIII olimpijske igre - Atina 2004.|Ljetnih olimpijskih igara u Ateni]]. BHT 1 emituje dešavanja i takmičenja sa Olimpijskih igara uz informativni program (signalom pokriva preko 90% populacije u BiH). Nakon svečane ceremonije upriličene u RTV Dom-u, tačno u 19:00 emitovano je prvo izdanje [[BHT Vijesti]] na tek uspostavljenoj nacionalnoj mreži. Prvi voditelj Vijesti bio je [[Tomislav Đurić]]. <ref>http://www.ekapija.com/website/bih/page/416225</ref>
 
== Reference ==
== Vanjski linkovi ==
* [http://www.bhrt.ba/ Službena stranica BHRT-a]
[[Kategorija:Radio staniceRadiostanice i televizije BHRT-a]]
[[Kategorija:Bosanskohercegovačke TV-stanice]]
[[Kategorija:TV-stanice osnovane 2004.]]

Navigacija