Razgovor s korisnikom:Lord Valensus/Arhiva 1

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Lord Valensus/Arhiva 1, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani. Smooth O 18:18, 27 august 2008 (CEST)Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Uvod u Wikipediju

Molim vas da kada pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, obavezno se potpišete uz pomoć četiri znaka ~~~~ ili tako što ćete pritisnuti znak za potpis na vrhu prozora za uređivanje. Hvala. Seha 07:55, 30 august 2008 (CEST) Potpis-bs wiki.jpg

Tko/ko

Molim te promijeni tko --> ko --Squirrel 14:00, 31 august 2008 (CEST)

Sve ;-) --Squirrel 14:04, 31 august 2008 (CEST)

Vatrena ptica

Šta je pisac time htjeo reći?!? Ako imaš nekih problema, onda pitaj dotične osobe i mani se moje stranice za razgovor jer nije smetljište za neke tvoje gluposti. --Seha 22:00, 31 august 2008 (CEST)

Još jednom: ne znam koje riječi ne razumiješ??? Kao prvo: ne pravi ovdje nikog budalom, jer si pri pisanju ovdje imao kontakt sa vatrenom. Ako stalno mijenjaš korisnički račun, niko ovdje nije glup da ne zna ko si ti! Kao drugo: ako ti kažem da se maniš moje stranice za razgovor, onda to znači da više ništa ne dodaješ na mojoj stranici za razgovor! Kao treće: ako vatrena misli da na Wikipediji na BOSANSKOM jeziku može pisati hrvatski onda krši pravila bosanske wikipedije. Ako je uvrijeda nekog upozoriti na kršenje pravila, onda je uvrijeđena, ali to niti je moj niti problem bilo kojeg korisnika bosanske wikipedije! Kao četvrto: ako ti kažem da se obratiš dotičnoj osobi, onda to znači da se obratiš dotičnoj osobi a ne meni! EOD=End of Discussion!--Seha 17:22, 1 septembar 2008 (CEST)

U redu.--Lord Valensus 17:06, 2 septembar 2008 (CEST)

Ovo je vikipedija na bosanskom jeziku a ne na hrvatskom. Zamolio bih te da na to obratiš pažnju! [1]--Seha 22:53, 6 septembar 2008 (CEST)
Onaj ko ih je kopirao jesi ti pod tvojim drugim korisnickim imenima. Zbog gluposti i nedozrelosti si zatvoren na hrvatskoj wiki. Ili prestani praviti gluposti i nas ovdje prodavati budalama ili ce se i ovdje isto dogoditi. Jos jednom: Odgovore pisi na tvojoj stranici za razgovor jer budem ih nasao a ne na mojoj!--Seha 10:45, 7 septembar 2008 (CEST)

Žao mi je, ali to nije točno. Ako pišem ovdje nešto, onda to pišem sam. Usporediti članke Merkur (mitologija) na bosanskom i hrvatskom. Oboje sam ih ja napisao, ali nisam kopirao.

Jos jednom i zadnji put: nepravi nikog budalom. [2], [3]. Kraj diskusije!--Seha 10:55, 7 septembar 2008 (CEST)

U redu, nećemo se svađati. Preveo sam Prometej, mogu li ukloniti šablon za prijevod?--Lord Valensus 11:05, 7 septembar 2008 (CEST)

Pogledajte Venera (boginja). Ja sam taj članak napisao na hrvatskoj wikici, ali ga nisam kopirao ovdje. Prema tome, ono da ja kopiram sve su lažne optužbe - ja ne kopiram, već pišem.

Nije problem u kopiranju nego u PRIJEVODU! niko nije rekao da ne kopiraš stranice nego da ih, kad ih kopiraš, prevedeš na bosanski a ne da ih ostavljaš na hrvatskom. Ako već pišeš ovdje, pošto si na drugim wiki već zatvoren, onda se drži pravila ove wikipedije. Ako pišeš na hrvatskom, nije problem, postavi šablon za prijevod pa će neko prevesti. Prije nego ovdje nekoliko puta postavljaš glupa pitanja, koja su ti već pedeset puta na ovoj i drugim wiki odgovorena, pročitaj pravila bosanske wikipedije pa ćeš tako spriječiti brisanje tvog korisničkog računa i ovdje. Dijelovi članaka koje pišeš su doslovno prepisani iz knjige Emma J. Stafford, Stara Grčka, bez navođenja izvora. Time kršiš autorska prava! Pošto to izgleda ne shvataš, dopusti nekome od roditelja da pročitaju ove riječi i da ti ih objasne. Wikipedija nije igračka nego ovdje vrijede zakoni (zbog čijeg kršenja ljudi idu u zatvor ili plaćaju odštete). S nadom da si bar podebljane riječi razumio, pozdrav --Seha 18:31, 7 septembar 2008 (CEST)

U redu, a mogu li ukloniti šablon na Prometej (mitologija)?

Možda vam je ovo glupo, ali kako se ispravno kaže - palača ili palata?

Dvorac--Seha 20:09, 7 septembar 2008 (CEST)
No, no, Seha, dvorac i palača nisu isto. Pod dvorcem se uglavnom podrazumijeva evropska građevina u ruralnom predjelu koja služi kao "vikendica", dok je palača veća građevina smještena u urbanom tipu naselja. Uglavnom, koristi palača ;) Amsal 20:38, 7 septembar 2008 (CEST)

Prijevod

Ja prevedem ono što ugledam, ne mogu obećati da ću sve, ako nisi siguran samo stavi šablon {{prijevod}}. --Smooth O 23:26, 7 septembar 2008 (CEST)

Hvala na prijevodu i savjetu. Dakle, palača.--Lord Valensus 09:27, 8 septembar 2008 (CEST)

Kolovoz => August --Smooth O 19:32, 9 septembar 2008 (CEST)
Ne razumijem šta me želiš pitati. --Smooth O 16:37, 17 septembar 2008 (CEST)
Bakus - Bakanalije --Smooth O 17:25, 17 septembar 2008 (CEST)

Vidim da se za Cereru vodila prava borba. Slika gdje su Cerera i Bakus bi mogla ići još malo niže, mislim, jer je i dalje puno praznog prostora.--Lord Valensus 10:54, 21 septembar 2008 (CEST)

my user page

Hi, i don't know Bosnian language, but i want to translate to my user page... Can you help me? Thanks... ZoRCoCuK 11:29, 21 septembar 2008 (CEST)

Članci

Članci počinju sa tekstom ne sa slikama.--Seha 17:37, 21 septembar 2008 (CEST)

Šablon

Izvoli Šablon:Izmjena u toku --Smooth O 20:39, 23 septembar 2008 (CEST)

Prestani

Na hrvatskoj si wikipediji blokiran jer si bio nedokaziv. Prestani se pojavljivati kao neprijavljeni suradnik jer će sve tvoje promjene biti revertane. Shvati već jednom da ti i takvi kao ti niste poželjni. Ako će te ovdje trpit, to je njhov problem. --Ante Perković (talk, talk@hr) 20:29, 27 septembar 2008 (CEST)

Ne znam ja radiš li ovdej išta krivo. Samo znam da neki kolutija očima kad vide da si došao. Što se tiče hrvatske wikopedije, jasno ti je rečeno da se ne pojavljuješ. Zaš i sam koliko smo ti puta tolerirali ignoriranje pravila i koliko si nam puta lagao da ćeš se popraviti. --Ante Perković (talk, talk@hr) 18:20, 28 septembar 2008 (CEST)
Baci oko na tvoje izmjene s IP-om na hr wiki. Sve su vraćene. Možda je vrijeme da shvatiš kad si nepoželjan (s itekako dobrim razlogom)? --Ante Perković (talk, talk@hr) 18:24, 28 septembar 2008 (CEST)

Sretan rođendan - ranije!

Danas je jednom mom prijatelju iz razreda rođendan, moram i tebi čestitati - ranije!


Na prijestolju - ti, ja Atena :) Athene (PSF).png

Imam prijedlog: prijavi se na Crnogorsku Enciklopediju. Pazi samo što radiš, promatrat ću tvoje promjene i nemoj otvarati nove suradničke račune. --Vatrena ptica 13:27, 30 septembar 2008 (CEST)

Nisam se ni na što naljutila, pa ti nemam što opraštati. A jesi li na prijestolju ili do njega - tvoj izbor.--Vatrena ptica 14:51, 30 septembar 2008 (CEST)
Crnogorska Enciklopedija, trebaš se prijaviti. Piši onoliko koliko znaš, ispravit ću te u pisanju crnogorskog. Nažalost, ispriku ne mogu prenijeti, bit ću blokirana, možda.--Vatrena ptica 15:10, 30 septembar 2008 (CEST)

Slike

Onda se dobije nepregledan članak, a u ovim slučajevima dovoljna je i jedna slika, pa neće biti praznih redova. Ne treba gomilati slike u članak, jer onda izgleda kao galerija slika, a ne članak. P.S. Potpisuj se na stranicama za razgovor. --Smooth O 18:19, 10 oktobar 2008 (CEST)

Upozorenje

Još jedno upozorenje da pišeš članke na bosanskom jeziku, a ne na hrvatskom. Ovako samo praviš dupli posao za ostale korisnike koji prepravljaju tvoje članke. --Smooth O 15:26, 18 oktobar 2008 (CEST)

Upozorenje

Ne postavljaj duple članke! --Amir pitaj 12:09, 11 januar 2009 (CET)

Moja greška. Piši nazive iz mitologije uvijek sa (mitologija) zbog unifikacije. Znaš da su svi drugi tako pisani.--Amir pitaj 12:17, 11 januar 2009 (CET)
Kada praviš nove kategorije onda ih i popuni! Maorski bogovi i boginje. --Amir pitaj 19:10, 25 januar 2009 (CET)
Nemoj zaboraviti kategorije još uvijek su prazne! --Amir pitaj 20:51, 26 januar 2009 (CET)
Možeš li mi dati svoj e-mail pa tako komuniciramo?--Vatrena ptica 14:06, 6 februar 2009 (CET)
Ja sam na hr.wiki. Ne znam što je sa CE.--Vatrena ptica 14:55, 6 februar 2009 (CET)
Mislim da bi bilo dobro i pametno da ti neki od tvojih roditelja ili rodbine kreira e-mail (možeš i sam ako znaš). Sigurno bi ti koristio, jer bi npr. mogao razgovarati sa mnom.--Vatrena ptica 13:28, 7 februar 2009 (CET)
Od 27. prosinca. Što misliš o mom prijedlogu gore?--Vatrena ptica 13:53, 8 februar 2009 (CET)

:)

Raduje me tvoje razmišljanje (ono s najpristojnijim i najboljim suradnicima). Bilo bi super kad bismo se dopisivali e-mailom.--Vatrena ptica 14:06, 8 februar 2009 (CET)

CE

Pretpostavljam da CE više ne postoji zbog učestalih napada (točnije, hakiranja) na tu enciklopediju od strane Srba (klikni ovdje, iako konkretno ne piše da je "ugašena"). Sorry ako ti dosađujem, ali hoćeš li imati e-mail? --Vatrena ptica 10:30, 11 februar 2009 (CET)

Sretan ti (sutrašnji) imendan, Zdravko (kako ti znači ime). Emblem-favorites.svg--Vatrena ptica 22:31, 13 februar 2009 (CET)
Veliko "hvala" za lijepe riječi. Face-smile.svg--Vatrena ptica 17:38, 15 februar 2009 (CET)
Bok ti opet, ima 100 godina od kad se nismo čuli! Sorry ako ti dosađujem, ali imaš li sad e-mail? Face-smile.svg--Vatrena ptica 09:44, 24 februar 2009 (CET)
Zapravo, za slanje e-maila, ne moraš ni znati moj e-mail.--Vatrena ptica 09:49, 24 februar 2009 (CET)
Dobio si nagradu.--Vatrena ptica 20:21, 25 februar 2009 (CET)
Ovdje uglavnom dolazim samo kad s tobom želim razgovarati. Radujem se svim nagradama. Face-smile.svg--Vatrena ptica 17:00, 27 februar 2009 (CET)

Nagrada

Hvala na jako lijepoj nagradi. Face-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svg--Vatrena ptica 19:31, 27 februar 2009 (CET)

Nismo se dugo čuli, pa te želim samo elektronski pozdraviti (valjda te to podsjeća na e-mail?). Face-grin.svg--Vatrena ptica 15:28, 7 mart 2009 (CET)
Odlično sam, hvala na pitanju. O petku ne mislim ništa loše. Face-smile.svg--Vatrena ptica 19:51, 10 mart 2009 (CET)


Zašto ste izbrisali nagradu koju mi je dala Vatrena ptica?--Lord Valensus 19:29, 15 mart 2009 (CET)

Čudno. Zbilja si ti nagradu zaslužio. Slobodno ga upitaj na njegovoj str. za razgovor, a ne ovdje.--Vatrena ptica 19:52, 15 mart 2009 (CET)
Vrlo jednostavno: Zato što se radi o mojoj nagradi koju samo ja dodjeljujem! Sljedeći put će biti blokirana. --Amir pitaj 20:13, 15 mart 2009 (CET)

Bokić

Opet pozdrav. Face-smile.svg--Vatrena ptica 19:07, 23 mart 2009 (CET)

Gospodar svemira

Zašto opet koristiš novi korisnički račun Korisnik:Gospodar svemira. Dva su ti već blokirana ovdje Korisnik:Lord Valentinos i Korisnik:Lord Valentinijan. Znaš da to nije dozvoljeno. --Smooth O 18:21, 29 mart 2009 (CEST)

Gospodar svemira ti je blokiran. --Amir pitaj 18:50, 30 mart 2009 (CEST)
Bok Lorde, zašto mi se ne javljaš?--Vatrena ptica 13:40, 1 april 2009 (CEST)
Naravno da slavim. Što se tiče hrvatske wikice, na njoj sam aktivna. Face-smile.svg--Vatrena ptica 18:38, 5 april 2009 (CEST)
Zbilja ti hvala na prelijepoj uskrsnoj čestitci, tebi i tvojoj obitelji također želim
SretanUsrks
. Jaje na slici je zbilja posebno!
Ne.--Vatrena ptica 18:06, 19 april 2009 (CEST)

Usput,

kako si ti danas? Ja sam od posljednjih tjedan-dva odličnog raspoloženja, jer imam mnogo posla oko pomaganja i davanja uputa novim tinejdžericama.--Vatrena ptica 18:09, 19 april 2009 (CEST)

Više bih rekla da su to djevojčice, jer jedna ima 11, a druga 12 godina, a sebe nazivaju tinejdžericama.--Vatrena ptica 22:19, 23 april 2009 (CEST)
Da, a najljepše mi je kad dođe vikend (nije da školu ne volim, ali ipak).--Vatrena ptica 19:17, 25 april 2009 (CEST)
Žao mi je, ja baš i ne znam dobro bosanski, tako da ne mogu.--Vatrena ptica 13:18, 30 april 2009 (CEST)
Javiš mi se na sh.wiki?--Vatrena ptica 11:35, 13 maj 2009 (CEST)
Jesi li mi ti poslao poruku: Bokić, znaš tko je, zar ne??--Vatrena ptica 22:03, 14 maj 2009 (CEST)

E-mail

Trebaš kreirati svoj e-mail da nas dvoje ne budemo blokirani na trajno (dakle, komuniciramo isključivo putem e-maila). Dakle: otiđi na Google (nadam se da kod tebe nije Altavista), klikni "Gmail" i onda sustav za kreiranje računa (na desnoj strani, ispod prijave odnosno login). Na toj stranici za kreiranje računa upišeš potrebne podatke i klikaš Prihvaćam. Izradi moj račun. I obvezno napominjem: ne moraš imati svoj javni račun na Googleu. Tako, ideš na ovu Wikipediju, klikaš "Moje postavke" i uneseš svoj e-mail. I šalji mi e-poštu isključivo preko ove ili srpskohrvatske Wikipedije (ne preko hrvatske, dobro upamti, jer administratori mogu blokirati sustav slanja e-mailova drugom suradniku).--Vatrena ptica 11:01, 15 maj 2009 (CEST)

Salacia

Ako se clanak zove Salacia onda u tekstu nemoze stojati Salacija. --Amir pitaj 21:46, 18 maj 2009 (CEST)

Jesi procitao ovo? --Amir pitaj 09:23, 19 maj 2009 (CEST)
Da i sljedeci put pazi. --Amir pitaj 11:19, 19 maj 2009 (CEST)

Ako vec u clanku postavljas "za drugo znacenje pogledajte cvor" onda isti moras napraviti te sa interwiki povezati. Npr. ako postoji Janus (cvor), onda Janus preusmjeravas na cvor gdje su vidljiva druga znacenja. To sam ti vec jednom rekao i za kategorije. Ako dodas neku nepostojecu kategoriju, moras napraviti i stranicu kategorije te na istoj postaviti interwiki. Pocni slusati da ti se ne dogodi opet blokada. Poz --Amir pitaj 11:45, 19 maj 2009 (CEST)

Čvorovi

Kada praviš čvorove, ili ih napravi kako treba, tj. da prevedeš i prilagodiš našim standardima, ili ostavi nekom drugo da napravi. Ovako praviš dupli posao, jer neko uvijek mora poslije tebe da preuređuje. --Smooth O 20:39, 19 maj 2009 (CEST)

Valentino, bok, jesi li već kreirao e-mail račun? Ako nisi to zbilja trebaš učiniti jer bi mogao biti trajno blokiran, zapravo ja i ti.--Vatrena ptica 20:55, 20 maj 2009 (CEST)
Imaš kvalitetan chat ovdje, tamo sam redovito i ja. Samo odaberi svoje ime i izaberi kanal #wikipedia-hr. Ništa ti se neće dogoditi, naravno, ako se tamo pojaviš. Ok?--Vatrena ptica 14:10, 5 juni 2009 (CEST)
Molim te da dođeš na sh.wiki, imam jedan zaista zanimljiv prijedlog, odgovori mi, naravno, tamo (moram ti reći da redovito provjeravaš poruke na sh.wiki, ako nađeš moju, možeš odgovoriti). --Vatrena ptica 10:16, 19 juni 2009 (CEST)
Reći ću ti na sh.wiki ili ovdje. Samo odaberi hr kanal ako se odlučiš za chat, ok?--Vatrena ptica 13:14, 22 juni 2009 (CEST)

Zamolba

Možeš li doći na talk:Gospodar svemira na svoju stranicu za razgovor na sh.wiki, moram te nešto pitati vezano za Liberipediju, a tiče se grupnog rada.--Vatrena ptica 14:28, 11 juli 2009 (CEST)

Zamolba

Možeš li doći na na svoju stranicu za razgovor na sh.wiki, moram te nešto pitati vezano za Liberipediju, a tiče se grupnog rada.--Vatrena ptica 14:30, 11 juli 2009 (CEST)

Sablon

Zasto ne napravis gotov sablon? Bilo bi ti lakse postavljati nego ovako. --Amir pitaj 11:35, 23 juli 2009 (CEST)

Oprosti što sam ti zaboravila čestitati rođendan. Valjda nikad nije prekasno za čestitanje. Face-sad.svg--Vatrena ptica 16:48, 31 oktobar 2009 (CET)

Bok Vatrena, ja ti već dugo nisam na ovoj wiki, od početka ljeta. I naravno hvala što si mi čestitala rođendan. Čujemo se?--Lord 11:17, 10 novembar 2009 (CET)

Glasanje

Možeš li glasati ovdje, treba nam još par glasova. Hvala unaprijed Ado 18:25, 14 novembar 2009 (CET)

Nije naveden izvor slike „Slika:Salacija.jpg

Hvala vam za postavljanje Slika:Salacija.jpg. Primijetio sam da u opisu slike nije izjašnjeno ko je kreirao sliku, dakle status licence (copyright-a) je nejasan. Ako ste vi kreirali tu sliku, onda trebate pojasniti zašto mi imamo prava da je koristimo na Wikipediji (pogledajte spisak šablona za slike). Ako vi niste kreirali sliku, onda morate objasniti gdje ste je pronašli i sl., u većini slučajeva link na stranicu gdje ste je pronašli i uslove upotrebe sadržaja te stranice.

Ako slika nema copyright oznaku (šablon), onda se treba dodati. Ako ste vi kreirali/uslikali sliku, audio ili video onda se može koristiti {{GFDL-ja}} šablon da bi slika bila postavljena pod GFDL licencom. Ako vjerujete da slika udovoljava kriterijama poštene upotrebe (engleski: fair use), onda koristite šablon kao {{fairuse}} ili neki od primjerenih šablona. Pogledajte Wikipedia:Šabloni za slike za cijelu listu šablona koji se mogu koristiti. Ako ste postavili još datoteka, molimo vas da provjerite i njihov izvor također. Spisak datoteka koje ste postavili možete naći ovdje. Slike bez izvora i bez pravilnih copyright šablona će biti obrisane sedmicu dana nakon postavljanja. Smooth O 12:01, 15 novembar 2009 (CET)

Kako sam ja mogao znati da postoji slika na commonsu? Moraš uvijek napisati izvor! --Smooth O 15:36, 15 novembar 2009 (CET)
Imaš li profil na Facebooku?--Vatrena ptica 19:05, 13 februar 2010 (CET)

Smooth O

Samo da ti javim da Smooth O već duže vremena nije aktivan. Nisam njegov poznanik ni portparol, već čisto da znaš šta je ako ne bude odgovora od njega. I, naravno, to što ga nema, pa makar i ovoliko dugo, ne znači da se baš nikad neće pojaviti u budućnosti. ;) Poštovanje. -- KWiki (razgovor) 20:35, 8 januar 2013 (CET)

Provjera

Yes check.svg Urađeno - lijep pozdrav --CER@ (ask) 08:34, 28 januar 2013 (CET)

Hvala!--Lord (razgovor) 14:42, 10 februar 2013 (CET)
Nema na čemu. Odavno te nema ovdje. LP ;) ;) --C3r4r2d2 15:16, 10 februar 2015 (CET)

Hvala Lorde. Sretan imendan. Meni je svaki dan Valentinovo, kad sam sa onom koju volimC3r4r2d2

Pozdrav Lorde, zar ne znaš za šta služi ''<ref>''? Možda ti se negdje ostatak reference izgubio? --سلام - C3r4r2d2 19:18, 8 septembar 2015 (CEST)
Naravno da može. Mislim da je ovako {{DISPLAYTITLE:''Knjiga jubileja''}} --سلام - C3r4r2d2 11:13, 11 septembar 2015 (CEST)
Može i {{italic title}} --Munja (razgovor) 17:11, 11 septembar 2015 (CEST)
Bez brige, ostavit ću nekom da to pogleda, u krajnjem slučaju uradit ću ja ;) --سلام - C3r4r2d2 09:14, 10 novembar 2015 (CET)

Šablon

Zdravo, Lord Valensus! Napravio sam šablon {{Dinastija Keawe}} po uzoru na spisak sa istoimene stranice. Ako štogod treba izmijeniti ili poredati podatke na drugi način, slobodno ovdje napiši pa ću dodati/ukloniti. Sretno s radom! -- Srđan 📣  09:24, 10 novembar 2015 (CET)

Također ti i Srdjan_m može čekirati promjene, bar dok ti ne dodijelimo urednička prava (i bih ti rado dodijelio ali ti ipak treba još mrvica pažnje jer ti ponekad zaluta poneka riječ iz hrvatskog standarda). --سلام - C3r4r2d2 17:11, 10 novembar 2015 (CET)
Evo mali doprinos i od mene :) :

Ukoliko nešto nije u redu uložite žalbu :) --Golden Bosnian Lily (r) 09:18, 13 novembar 2015 (CET)

Preimenovanje

Moj savjet je da postaviš zahtjev na Meti, da se globalno preimenuje. Mislim da je to i najispravnije. --سلام - C3r4r2d2 13:45, 12 novembar 2015 (CET)

To uopće nije problem nego prednost, jer ćeš preimenovanjem na Wiki odmah dobiti i univerzalno ime na svim wikijima, osim ako na drugim wikijima nemaš drugi korisnički račun, onda je to nešto drugo, tj. čaraparko. --سلام - C3r4r2d2 13:53, 12 novembar 2015 (CET)
Bok, Lord! Bez brige, nisi uopće naporan. Dakle, procedura za preimenovanje je zapravo doista jednostavna. Otvori ovaj jednostavan obrazac, napiši novo korisničko ime, razlog zašto mijenjaš i samo pritisni tipku za podnošenje zahtjeva. Zatim će neko od stjuarda pregledati zahtjev i promijeniti ime. Čas posla. :) -- Srđan 📣  16:54, 12 novembar 2015 (CET)

Pitanje

Šta su pojanja? citat: ..koju pojanja spominju.... Stvarno ne znam. Po kontekstu rekao bih predanja ili priče.--سلام - C3r4r2d2 08:43, 14 novembar 2015 (CET)

Onda nek stoji, kad naiđe KWiki on će dati stručno mišljenje. --سلام - C3r4r2d2 09:15, 14 novembar 2015 (CET)
Evo defincije riječi: pòjati, -jēm (3. l. m. pòjū; imp. pȏj; pr. sad. pòjūći) nesvr. 1. glasom izvoditi crkvene pjesme. 2. pjevati (o pticama). 3. otpjevavati u stihovima. Iz konteksta vjerovatno je prvo (ako se radi o crkvama istočnog obreda) ili treće (ako je generalno za prošlost). -- Srđan 📣  12:07, 14 novembar 2015 (CET)
Vrlo lahko moguće treće, bar po kontekstu.--سلام - C3r4r2d2 12:14, 14 novembar 2015 (CET)

Šablon

Šablon ti je katastrofa. Imamo stotine drugih infokutija, mislim da je najprikladnija infokutija vladar.--سلام - C3r4r2d2 09:25, 16 novembar 2015 (CET)

Ma nema frke, samo te napominjem kad već postoji šteta je ne iskoristiti ga. Btw. ako si zainteresiran, prođi malo kroz faraone, grozni su, a isto čini mi se koriste tabelu umjesto šablona. --سلام - C3r4r2d2 08:30, 17 novembar 2015 (CET)

Jutro

Jutro. Samo mala ispravka: naravno da je rodila svog sina, neće valjda tuđeg hehehe--سلام - C3r4r2d2 10:16, 24 novembar 2015 (CET)

Ma ništa ;) Samo uključi male sive moždane vijuge, nije teško. ;) --سلام - C3r4r2d2 10:20, 24 novembar 2015 (CET)
Bit će sve uredu, bez brige, ako gdje zapneš, pitaj, ko pita ne skita, svako od nas može pogriješiti a po tvojim dosadašnjim doprinosima vidi se dobra namjera. Sretno! --سلام - C3r4r2d2 09:02, 1 decembar 2015 (CET)

Nije problem

premjestiti sliku, problem je mijenjati tekst uklapati ga na mjesto koje odskače od drugih tekstova itd. No nemam sad vremena da citiram, navodim i "vadim", te dokazujem vaše izmjene. Držite se svog terena ili dodajite u tekst nešto konstruktivno, ako ste u prilici i mogućnosti, kao npr. nove slike i sl. Toliko. Lijep pozdrav.--Rethymno (razgovor) 10:35, 22 decembar 2015 (CET) Npr., otiđite do Budenca, uslikajte nam Budenec, i eto , hrpa koristi za Wiki.--Rethymno (razgovor) 10:36, 22 decembar 2015 (CET) Pa super, tim bolje, taman da nam doprinesete novim fotografijama ili dodatnim informacijama o Budencu. Pozdrav.--Rethymno (razgovor) 12:30, 22 decembar 2015 (CET)

Napomena

Na ova imena sa dijakritičkim znakovima (ili slovima koja kod nas ne postoje) treba praviti i preusmjerenja koja ih nemaju (npr., Garcia Sanchez -> García Sánchez itd.) – KWiki (razgovor) 11:26, 15 juni 2016 (CEST)

U seriji(ama) kao npr: Između ljubavi i mržnje (telenovela) treba dodati infokutiju. Ja sam nešto od informacija dodao a ostalo prepuštam Vama. --Golden Bosnian Lily (r) 18:56, 30 juli 2016 (CEST)

Infokutija

Trebaš ubacivati infokutiju u ove članke koje sad radiš. Vidi paše li više "Vladar" ili "Osoba" ili, pak, neka treća.I nastoj da ne ostanu ove dužine osim ako baš nema dostupnog materijala o njima. – KWiki (razgovor) 20:52, 12 oktobar 2016 (CEST)

Čestit Božić i tebi i tvojoj obitelji, i puno pozdrava iz maglovitog Sarajeva.--سلام - C3r4r2d2 11:08, 25 decembar 2016 (CET)

Božić

Hvala lijepa, također i tebi čestit Božić, svako dobro, puno zdravlja i ljubavi. --- CH3OHCl3Radodaj H2O 12:37, 25 decembar 2017 (CET)

Hvala. također i tebi svako dobro i puno uspjeha u novoj 2018.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 13:39, 1 januar 2018 (CET)