Ashley Seaver

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Ashley Seaver
Lik iz serije Zločinački umovi
Ashley Seaver.jpg
Prvo pojavljivanje "What Happens at Home" (6x10)
Stvaralac Edward Allen Bernero
Portretirao/la Rachel Nichols
Informacije
Zanimanje FBI-jeva kadetkinja
Titula Pripravnica u JAP-u
Porodica Charles Beauchamp (otac)

Ashley Seaver je lik iz CBS-ove kriminalističke serije Zločinački umovi, a glumi je Rachel Nichols. Ona je kadetkinja s FBI-jeve akademije koja je trenutno pri kraju popravne obuke u Jedinici za analizu ponašanja (JAP-u). Pridružila se timu nekoliko epizoda nakon odlaska JJ.

Fabula[uredi | uredi izvor]

Pozadina[uredi | uredi izvor]

Ona je kćerka Charlesa Beauchampa, serijskog ubice iz Sjeverne Dakote, poznatog kao Redmondski rasparač, koga su uhvatili Hotchner i Rossi kad je Ashley imala 18 godina. On je trenutno u zatvoru i ponekad joj pošalje pismo. Iako ih Ashley nikad ne čita, čuva ih.

Zločinački umovi[uredi | uredi izvor]

Kad je tim istraživao nekoliko ubistava u jednoj mirnoj i tihoj zajednici, Rossi ju je upoznao dok je bila na obuci. Nakon razgovora s njim i Hotchnerom, odlučila se pridružiti kao konsultant na slučaju. U početku su namjeravali samo pričati s Ashley, ali je ona insistirala da se pridruži, rekavši da može prepoznati znakove ubice u mirnoj zajednici. Odlazi sama do kuće jedne od žrtava kako bi vratila laptop koji je korišten kao dokazni materijal i ubrzo shvaća da je obudovljeni muž te žrtve zapravo ubica. On je zadrži u kući i prijeti joj nožem sve dok ne stigne Hotchner i upuca ga.

Ona se kasnije pridružuje JAP-u kako bi završila svoju obuku i pojavile su se mnoge sugestije od strane ljubitelja serije o potencijalnoj romansi između Ashley i Reida, potaknute razgovorom između Reida i Garcije (Garcia je rekla da vjeruje da Reid misli "da je Ashley lijepa"), iako je scenarist Edward Allen Bernero rekao da nema ništa romantično u odnosu Reida i Seaver i da će njih dvoje biti samo drugovi i ništa više.

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]