Pacifički sjeverozapad

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Pacifički sjeverozapad iz svemira

Pacifički sjeverozapad je geografska regija na sjeverozapadu Sjeverne Amerike (naziv regije se odnosi na sjeverozapad kopna, a ne okeana). Ovaj termin ne treba miješati sa Sjeverozapadnom teritorijom i Sjeverozapadnom obalom. Najveći gradovi u ovoj regiji su: Vancouver, Seattle i Portland. Regija obuhvata američke savezne države Washington, Oregon i dijelom Aljaska, Montana i California, kao i kanadsku teritoriju British Columbia i dijelom Yucon teritoriju. Biom i ekoregija ove regije se razlikuju od okolnih regija.


Internet-web-browser.svg Nedovršeni članak Pacifički sjeverozapad koji govori o geografiji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.