Grudna žlijezda

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Timus)
Idi na: navigaciju, pretragu
User-trash-full-3.svg Ovaj članak predložen je za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje jest: Prekratak članak
Korisnici Wikipedije u periodu određenom dogovorom zajednice mogu iznijeti mišljenja o tome. Ako se ne slažete s brisanjem ovog članka, svoj stav pojasnite na stranici za razgovor. Nakon izjašnjavanja članova zajednice te ako razlog za brisanje nije razriješen, članak će biti obrisan u roku sedam dana od dana postavljanja ovog šablona. Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranici za razgovor.

Administratori: Ne zaboravite provjeriti vode li drugi članci ovamo i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Timus kod razvijenog fetusa

Timus ili grudna žljezda je žlijezda smještena u prednjem, gornjem dijelu grudnog koša odnosno medijastinuma. Timus je organ limfatičnog sistema. Kod novorođenčeta i djece je dobro razvijen, dok poslije puberteta dolazi do njegove involucije i pretvaranja u mesno tijelo.Star of life.svg Nedovršeni članak Grudna žlijezda koji govori o medicini treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.