Trik je u ogledalima

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Trik je u zrcalima
Autor Agatha Christie
Originalni naziv They Do It with Mirrors
Država Engleska
Jezik engleski jezik
Žanr Kriminalistički
Vrsta djela Roman
Datum izdanja 1952.
Glavni lik Miss Marple

Trik je u zrcalima (izdat 1952.) je kriminalistički roman Agathe Christie sa Miss Marple u glavnoj ulozi.

Radnja[uredi | uredi izvor]

U ogromnom viktorijanskom zdanju u kojem živi Carrie Louise, stara prijateljica Jane Marple, u zraku se osjeća opasnost. Na nagovor zajedničke prijateljice gospođica Marple odlazi na imanje koje je sada pretvoreno u rehabilitacijski centar za maloljetne delinkvente. Mjesto vrvi mladim prijestupnicima, a jedan od njih pokuša ubiti upravitelja Lewisa Serrocolda, trećeg supruga Carrie Louise. Na sreću – neuspješno! To se, međutim, ne može reći za misterioznog posjetitelja koji u isto vrijeme biva ustrijeljen u drugom dijelu zamka. Ispostavi se da je riječ o Christianu Gulbrandsenu, posinku Carrie Louise. Gospođica Marple mora upotrijebiti svu svoju lukavost kako bi riješila zagonetku njegova posjeta i ubistva...