Elrond

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Elrond

Elrond Poluvilenjak je lik iz trilogije Gospodar prstenova. On je jedan od dvojice braće, sinova vilenjakinje i smrtnog čovjeka. Vilenjaci su dali Elrondu Poluvilenjaku da bira između besmrtnog i smrtnog života. On je odabrao da bude besmrtan. Bio je glasnik Gil-galada. Nakon rata Saurona i Vilenjaka on je sa preživjelim Vilin Kovačima osnovao Rivendel. Nakon Rata za Prsten Erlond je otišao u Neumiruće Zemlje iako je njegova kćerka Arwen ostala u Srednjoj Zemlji sa Aragornom. Elrond je plemenit, mudar, jak i dobar, a njegov izgled je bezvremenski. Lice mu je svijetlo ali ima tamnu kosu i sive oči. Također je jedan od Nosioca tri Vilin prstena, i jedan od najvećih iscjelitelja.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons logo
Na Wikimedia Commonsu se nalazi još materijala vezanih za: