Minsk

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
User-trash-full-3.svg Ovaj članak je predložen za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje je: Prekratak članak (projekt čišćenja)
Korisnici Wikipedije u narednom kratkom periodu mogu iznijeti svoja mišljenja o tome. Ukoliko se ne slažete sa brisanjem ovog članka, molimo ukratko pojasnite na stranici za glasanje (detaljna razjašnjenja možete ostaviti i objasniti na stranici za razgovor). Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak, ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranicu Wikipedia:Kandidati za brisanje. Administratori - Ne zaboravite da provjerite da li drugi članci vode ovdje i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Minsk
Minskverkhnyhorad.jpg
Gradska vijećnica i katedrala
Grb Položaj
Grb općine Minsk Položaj naselja Minsk
Osnovne informacije
Država: Flag of Belarus.svg Bjelorusija
Stanovništvo: 1.830.700 popis (2007)
Površina: 305,47 km2
Gustoća: 5.993 stanovnika na km2
Nadmorska visina: 280,4 n.m.
Registarska oznaka: 7
Administracija
Načelnik: Mikalaj Ladućka (Мікалай Ладуцька)
Web stranica:

Minsk (bjel. Мiнск, rus. Минск) je glavni i najveći grad u Bjelorusiji, smješten na rijekama Svislač i Nemiga. Kao glavni grad, Minsk ima poseban administrativni status u Bjelorusiji, a ujedino je i sjedište Minske oblasti.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons
Commons: MinskCoat of arms of Sarajevo.svg Nedovršeni članak Minsk koji govori o gradovima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije. Koordinate: 53° 54' S; 27° 33' I