Hrasno (Novo Sarajevo)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Neboderi na Trgu heroja u naselju Hrasno

Hrasno je sarajevsko naselje smješteno na lijevoj obali Miljacke, između Grbavice i Čengić Vile. Podjeljeno je u četiri mjesne zajednice: Hrasno, Staro Hrasno, Hrasno Brdo i Trg Heroja. Staro Hrasno se nalazi u općini Novi Grad, dok su ostale tri mjesne zajednice dio općine Novo Sarajevo. Prije rata u Bosni i Hercegovini, Hrasno, Staro Hrasno i Trg Heroja su smatrani kao dio jedne mjesne zajednice.

U ovom naselju se nalazi četvrti najveći neboder na Balkanu, poznat kao Bosmalov gradski centar, koji je smješten u Starom Hrasnom.

Koordinate: 43°50′38″N 18°22′55″E / 43.844°N 18.382°E / 43.844; 18.382
Internet-web-browser.svg Nedovršeni članak Hrasno (Novo Sarajevo) koji govori o geografiji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.